האביב כבר פה, ואיתו תחושת החופש ותכנוני נופשי הקיץ הקרב ובא. כבר החלטתם לאן לנסוע השנה?
צימר רומנטי בצפון אולי? חופשת הכל כלול עם הילדים באילת? טיולי ג’יפים בשדות בצפון בשילוב בית הארחה קיבוצי? אולי בכלל חו”ל? אבל רגע, לא שכחנו מישהו? יש כלבים וחתולים בבית..
אז מה עושים איתם כשיוצאים לחופשה? אפשר להשאיר כלבים וחתולים בבית בהשגחה של מישהו? אולי לשלוח אותם לסבא וסבתא? או שאולי נחפש מקום שמארח כלבים וחתולים ומעניק להם חופשה משלהם?
כלבים וחתולים אצל סבא וסבתא?? טוב, קודם כל לא לכל הכלבים והחתולים יש סבא וסבתא שמוכנים לארח אותם. למעשה, רוב הסבים והסבתות יעדיפו לארח נכדים על 2 מאשר כלבים וחתולים, אבל אם יש לכם כאלה (לא חייב סבא וסבתא אפשר גם חברים טובים) ואתם ממש ממש סומכים עליהם, אז זו אפשרות. רק קחו בחשבון שזו אחריות גדולה מאוד ותחשבו מה יקרה לקשר ביניכם אם חלילה יקרה משהו לכלב או לחתול שלכם.
נביא מישהו שיגור אצלנו בזמן החופשה ויטפל בכלבים והחתולים שלנו – גם בדרך הזו יש יותר חסרונות מיתרונות בדרך כלל. אלא אם יש לכם במקרה מישהו ממש קרוב, שהכלבים והחתולים מכירים מצוין ושהוא מכיר את שגרת היום שלהם וישמור עליה. אם אין לכם מישהו כזה, אז שירות כזה בתשלום צפוי להיות יקר, רוב האנשים לא מעוניינים שזר יסתובב להם בבית, ואם אלה חברים אז נושא ה”מה יקרה לקשר ביניכם אם חלילה יקרה משהו” רלוונטי גם לפה.
אולי נשאיר את הכלבים והחתולים לבד בבית ונבקש ממישהו לבוא לטפל בהם? – לרובכם השיטה הזו תישמע לא הגיונית, אבל יש כאלה שעושים את זה, וזו שיטה לא מומלצת בכלל. כלבים וחתולים לא יכולים להישאר בבית ימים שלמים ללא השגחה, הם עלולים להילחץ מהנטישה הלא צפויה, לנסות לברוח כשהמטפל נכנס הביתה, ובכלל, מרפי אוהב לדאוג שאסונות יקרו בזמן שהכי לא מתאים לנו. אי אפשר באמת ליהנות בחופשה כשאנחנו דואגים כל הזמן שהכלבים והחתולים שלנו בסדר.
אולי פנסיון ביתי? הבעיה עם פנסיון ביתי היא שכל מי שמציג את עצמו כפנסיון לכלבים וחתולים הוא באמת כזה. בדרך כלל מדובר בבית רגיל, שפשוט שומר על כלבים וחתולים אצלו. כמו סבא וסבתא, רק בלי להיות סבא וסבתא. אין פיקוח ואין ביטוח לפנסיונים כאלה ברוב המקרים, וצריך לבדוק היטב לאן אתם מגיעים ובידיים של מי הכלבים והחתולים שלכם נשארים.
פנסיון תאים לכלבים וחתולים – פנסיון כלובים לכלבים וחתולים הוא הדרך הבטוחה ביותר לצאת לחופשה בראש שקט. אתם יודעים שהכלבים והחתולים שלכם נשארים בידיים של צוות מקצועי שדואג להם ומטפל בהם לפי הצרכים האישיים של כל כלב וחתול, תוך שמירה על ביטחונם ובריאותם. יש פנסיונים רק לכלבים, ויש פנסיונים משולבים לכלבים וחתולים, וכמו בכל תחום, יש פנסיונים טובים יותר ופחות. מאחר ומדובר במלון לכל דבר, רק להולכים על ארבע.
אז הכנו לכם רשימה של דברים שאתם חייבים לבדוק לפני שאתם בוחרים פנסיון לכלבים ולחתולים שלכם:
1. הכי חשוב – הצוות. דברו עם בעל הפנסיון, אל תתביישו לשאול שאלות, אתם מפקידים בידיו בן משפחה יקר וחשוב. האם הוא נשמע לכם אמין? האם הוא נותן לכם הרגשה שאפשר לסמוך עליו? כמה אנשים עובדים בפנסיון? האם הם מנוסים ומקצועיים?
2. ביטוחים ובריאות. האם דורשים מכם פנקס חיסונים של הכלב או החתול כתנאי לאירוח? (צריך לדרוש!) האם יש ביטוח שמכסה טיפולים לא צפויים? יש וטרינר זמין שמגיע בשעת חירום במהירות למקום? האם ביקשו מכם את מספר הטלפון של הווטרינר הקבוע של הכלב או החתול?
3. ניקיון והדברה. מקום שמארח כלבים וחתולים רבים חייב להיות נקי ומתוחזק ברמה גבוהה. בקרו בפנסיון, בקשו לראות את התאים ואת החצרות. האם יש לכלבים ולחתולים מקום נעים לישון עליו? האם הרצפה יבשה? האם יש להם מחסה מוגן מפני השמש והגשם? החצרות נקיות מעשבייה העלולה להיות מקום מרבצם של נחשים ולסכן את הכלבים? באיזו תדירות הפנסיון עובר הדברה נגד פרעושים וקרציות?
4. סדר יום ופעילויות. מה הכלבים עושים במשך היום? כמה טיולים הם מקבלים? האם הם מקבלים גם זמן משחק בחצר גדולה? נותנים להם לשחק עם כלבים אחרים? אם כן, האם הצוות מקצועי ויודע לשלב כלבים בלי לסכן אותם? כמה ארוחות הם מקבלים ביום, ומה רמת המזון המוצעת?
5. סדר וביטחון. פנסיון לכלבים וחתולים חייב להתנהל בצורה בטוחה ועל פי נהלים. וודאו שדלתות התאים תקינות ושאין פרצות שכלבים וחתולים עלולים לברוח מהן, שרצועות הטיול תקינות ולא מאולתרות ושאין שום יכולת לכלבים להגיע למתחם החתולים גם אם הם מאוד רוצים.
אחרי שבדקנו את הדברים החשובים בפנסיון לכלבים וחתולים ובחרנו אחד, חשוב שנדע גם מה באחריותנו לספר לצוות הפנסיון ואיך להכין את הכלבים והחתולים:
1. צרכים מיוחדים. אם יש לכם כלב או חתול שזקוק לתזונה מיוחדת או לטיפול תרופתי, דברו על כך עם האחראי בפנסיון עוד לפני האירוח וודאו שהצוות מסוגל להעניק את הטיפול המיוחד, וכתבו הוראות מדויקות שלא ישאירו מקום לספק.
2. יש לכם כלב תוקפני או חשדן? אל תייפו את המציאות. גם אם אתם לא בטוחים איך יתנהג בפנסיון, שתפו בהתלבטויות שלכם את הצוות כדי שיידעו איך לגשת אל הכלב ולטפל בו בצורה הנכונה ביותר. (יש פנסיונים שמציעים שירותי אילוף במקום, אולי החופשה היא הזדמנות לפתור בעיות, שווה לבדוק).
3. בצעו טיפול מונע נגד קרציות ופרעושים לפני האירוח בפנסיון. בפנסיון לכלבים וחתולים יש כלבים וחתולים רבים, ופנסיונים ממוקמים בדרך כלל באזור מוקף שדות ושטחים טבעיים. למרות ההדברה במקום, חשוב שעל הכלבים והחתולים תהיה אמפולה בתוקף וקולר נגד קרציות.
4. וודאו שהחיסונים בתוקף. אל תחכו לרגע האחרון כדי לגלות שבדיוק צריך לחדש את החיסון. מומלץ לחסן גם נגד שעלת המכלאות, מחלה נפוצה במקומות כמו כלביות ופנסיונים וניתנת למניעה בחיסון פשוט.
זהו! עכשיו אתם מוכנים. אם אתם גרים באזור הצפון, או החלטתם לצאת לחופשה בצפון, אנחנו מזמינים אתכם לבוא לבקר בפנסיון לכלבים וחתולים “בשדות”. נשמח להכיר ולארח את הכלבים והחתולים שלכם ולדאוג שייהנו מחופשה מושלמת משלהם בזמן שאתם נהנים משלכם. גם אם אתם לא מהאזור, מקווים שעשינו לכם קצת סדר בשאלה איך לבחור פנסיון לכלבים וחתולים. שתהיה חופשה נעימה!