יוני 1, 2023

גור חדש

כל מי שאימץ פעם גור מכיר את התחושה הנפלאה של גור חדש בבית. הוא ריחני ונעים ממש כמו תינוק קטן שנולד, כולם מכרכרים סביבו וההתרגשות בשיאה.

בדרך כלל מי שזה הגור הראשון שלו, יבין מהר מאוד שהחיים עם גור חדש בבית הם לא בדיוק גן של שושנים. הוא עושה צרכים בכל מקום, הוא לועס רהיטים וידיים, הוא לא מקשיב והוא הרבה פחות חמוד כשהוא מעיר אותנו משינה באמצע הלילה…

אז קודם כל – מזל טוב! יש לכם גור חדש וזה מרגש וכיף וזו תחילתה של ידידות מופלאה שתימשך שנים רבות. עכשיו תנשמו עמוק. גור חדש הוא כמו תינוק. הוא לא מכיר אתכם ואת הסביבה, הוא צריך להסתגל למציאות חדשה, בדיוק כמוכם.

יש מספר דברים שחשוב שתדעו כדי לעבור את התקופה הזו קצת יותר בקלות:

*ודאו שהוא בטוח – דאגו שיהיה לגור קולר עם תג שם ועליו מספר הטלפון שלכם.
הקפידו על דלתות סגורות כדי שלא יברח החוצה ולעולם אל תלכו בחוץ ללא רצועה.

*הכינו לגור פינה משלו בבית. אפשר ומומלץ להשתמש בגדר גורים כדי לתחום לו אזור שישמש לשינה ואכילה, כשבצדו השני תרפדו לו אזור לעשיית צרכים. הניחו בפינה שלו שמיכה רכה ונעימה ומים, והציעו לו מספר ארוחות מסודרות ביום. אל תשאירו לו את האוכל זמין לכל היום, נושא הצרכים יסתדר מהר יותר אם יאכל מסודר וכך גם יסתגל לשגרה וסדר יום החשובים לו כל כך. חשוב להדגיש כי אין להשאיר את הגור באזור התחום כל היום. אזור זה מיועד לשינה ואכילה, ולמצבים בהם אינכם בבית או שאינכם יכולים להשגיח עליו. חשוב ליצור מצבים בהם הוא משוחרר בבית כשמישהו משגיח שהוא לא גורם נזק לעצמו ולסביבה ומפקח על התנהגותו. אם תעייפו אותו כראוי בזמן שהוא משוחרר, הוא ישמח לחזור לפינה שלו למנוחה.

*הוציאו אותו החוצה כבר מהתחלה, שילמד לעשות את צרכיו בחוץ. בזהירות – רק למשטחים נקיים ובלי להיפגש עם כלבים זרים שכן אינו מחוסן עדיין. ככל שילמד מוקדם יותר לעשות את צרכיו בחוץ, כך יסתיים החינוך לצרכים שלו מהר יותר. גורים עושים את צרכיהם בכל מעבר ממצב למצב – כשהם קמים משינה, אחרי האוכל, אחרי משחק.. תפקידכם להיות ערניים לגור ולהוציא אותו בזמן. (זה אומר המון פעמים ביום, אבל זה משתלם בהמשך) לעולם אל תכו את הגור או חלילה תדחפו את אפו לצרכיו אם עשה בבית. הוא עדיין לא יודע איפה מותר לו, וגם לא מסוגל פיזית להתאפק. אם תכעסו עליו אתם עלולים לגרום לכך שיפחד לעשות את צרכיו לידכם או אפילו יפחד מכם באופן כללי וזה לעולם אינו בסיס טוב לקשר.

*אתם לא מעוניינים שהכלב שלכם יעלה על ספות ישן על מיטות ויקפוץ על אנשים? גור חדש הוא כלב. אל תאפשרו התנהגויות שלא מקובלות עליכם כבר מהתחלה. הרבה יותר קל למנוע התנהגות לא רצויה מאשר לתקן אותה אחר כך. פשוט שאלו את עצמכם בכל התנהגות של הגור האם ההתנהגות מקובלת עליכם ל 15 שנים הבאות. אם התשובה היא לא – מנעו אותה כבר עכשיו.

*גם תגובה שלילית היא תגובה. גור חדש ינסה הכול. הוא ילעס את ידיכם, יקפוץ וישתולל כדי להשיג את תשומת הלב שלכם. מבחינתו – אם צעקתם “זוז” או דחפתם אותו, אתם משתתפים במשחק. הקפידו לשלוט בזמן שלכם יחד, טיילו איתו עם רצועה (אפילו בבית), צ’פרו אותו בגרגרי מזון יבש כשהוא מסתכל עליכם, יושב או הולך יפה לצדכם – תתפלאו לגלות כמה מהר הוא יחזור על התנהגויות עליהם הוא מקבל תגמול, עליכם רק לוודא שאלה ההתנהגויות שאתם מעוניינים בהן!

*הקפידו לחשוף את הגור לדברים חדשים – גור חדש לא מכיר את העולם. תקופת הגורות קריטית עבורו לחשיפה לדברים שונים והוא יהיה כלב בריא בנפשו אם ייחשף למצבים שונים כגון רעשים (מכוניות, אוטובוסים, שואב אבק וכו), אנשים, ילדים, כלבים (מחוסנים ומוכרים בלבד), חתולים, נסיעה במכונית, וכל מה שתוכלו להעלות בדעתכם. כלב שלא נחשף בתקופת הגורות שלו עלול לפתח פחדים ממצבים שונים ואפילו תוקפנות כלפי אנשים או כלבים אם לא נחשף אליהם כראוי בתקופת הגורות.

*זכרו שהוא כלב. הוא לא תינוק אנושי, הוא לא ילד. הוא גור חדש שיגדל להיות כלב בוגר והוא צריך שתתייחסו אליו כאל כזה מהתחלה. אם תאנישו אותו, תגרמו לו עוול. ספקו לו את צרכיו ככלב ואל תחפשו במעשיו מאפיינים אנושיים. הוא לא עושה לכם דווקא כשהוא עושה צרכים בבית, הוא לא מחפש להעניש אתכם בלעיסת המטען, הוא פשוט מתנהג כמו כלב. אין צורך להיעלב מהתנהגותו או להעניש אותו, אלא רק להבין שהוא גור חדש, שלומד את כללי הבית ועליכם מוטל להסביר לו אותם בשפה שיבין, כדי שיוכל להתנהג באופן בו אתם מצפים ממנו.

*כלב עייף הוא כלב מאושר. גם גור חדש זקוק לפעילות המתאימה לגילו ולגזעו. הקפידו לספק לו פעילות גופנית כדי שאת המרץ שלו יפרוק באופן מבוקר אתכם ולא ינתב אותו להתנהגות הרסנית בבית.

*הימנעו מעצות לא מקצועיות. אם אתם הורים לילדים, אתם ודאי מכירים את תופעת ההתערבות של כל עובר אורח שטוען שלילד קר/חם ,הוא בטח רעב/עייף וכו’, ותורם לכם בטובו שלל עצות שאצלו עשו קסמים. אתם תפגשו את התופעה הזו גם עם גור חדש בבית ותשמעו עצות מכל כיוון. התעלמו מעצות אלה, הן בדרך כלל לא יעילות במקרה הטוב, ומסוכנות במקרה הרע. בנושאים רפואיים שאלו את הווטרינר שלכם, בנושאים התנהגותיים תוכלו להתייעץ עם מאלף כלבים שיפגוש את הגור שלכם ויוכל לענות תשובות מקצועיות המותאמות לגור ולציפיותיכם ממנו בהתאמה לאורח חייכם.

*קצת יותר על אילוף – אם אתם מרגישים שקשה לכם, שאתם לא מצליחים להגיע לתוצאות הרצויות, שגור חדש וקטן השתלט לכם על החיים וקצת איבדתם את הדרך – אל תתייאשו ואל תוותרו על הגור, הוא חלק מהמשפחה שלכם. פנו למאלף כלבים, הזמינו אותו לפגישה אתכם ועם הגור ובקשו עזרה. תופתעו לגלות איזה שינוי יכול להתחולל אפילו אחרי מספר פגישות מצומצם בהן תקבלו כלים לתקשורת נכונה עם הגור שלכם. שימו לב שאתם מתחברים למאלף הכלבים, שהוא אינו נוהג באלימות כלפי הגור בשום צורה שהיא ושהתקשורת ביניכם נעימה ויעילה. מאלף כלבים אינו קוסם. הוא לא יעשה קסם ו”יתקן” את הדברים שמפריעים לכם במחי שרביט – הוא כן ילמד אתכם איך לתקשר עם הגור נכון כדי שתוכלו לעבוד איתו בצורה יעילה ולהגיע לתוצאה הרצויה – חיים נעימים בבית ביחד עם גור חדש שיגדל להיות כלב אהוב ומחונך שיודע מה מצפים ממנו ומתנהג בהתאם.

*משפחה כן בוחרים (במקרה הזה)- אם אימצתם גור חדש אתם ודאי יודעים שכלב הוא בן משפחה לכל דבר, והקשר איתו דורש השקעה. תמורת ההשקעה שלכם תזכו לקבלת הפנים הכי חמה שקיבלתם, למישהו שיאהב אתכם ללא כל תנאי ובכל מצב רוח ויהיה נאמן לכם עד יומו האחרון, וזה שווה הכל.

שתפו חברים במאמר הזה:

מאמרים נוספים שיעניינו אותך:

אל תשליכני לעת זקנה!

ראינו אותו עוד לפני שנכנסנו לפנסיון. הגענו ליום עבודה שגרתי בפנסיון שלנו בשדות, מצפים לעוד יום שגרתי ומהנה בחברת הכלבים והחתולים שמתארחים אצלנו בצפון, עוד

קרא עוד »